10 onmisbare dingen voor jouw vluchttas

Gepubliceerd op 8 november 2023 om 21:40

1. Identiteitsbewijs: Vergeet niet je identiteitskaart of paspoort, zowel voor jou als je partner, mee te nemen. Dit kan van pas komen bij de registratie van de geboorte.

2. Verzekeringsgegevens: Zorg dat je je ziektekostenverzekeringskaart en belangrijke verzekeringsinformatie bij de hand hebt.

3. Geboorteplan: Als je een geboorteplan hebt opgesteld, neem dit dan mee naar het ziekenhuis. Het kan helpen om je wensen en voorkeuren met het medisch personeel te communiceren.

4. Kleding en toiletartikelen: Voor jezelf en je partner is het handig om comfortabele kleding, toiletartikelen en persoonlijke spullen mee te nemen, zoals tandenborstel, tandpasta, shampoo, enz.

5. Kleding voor de baby: Zorg voor babykleertjes, luiers en andere benodigdheden voor de pasgeborene, inclusief een autostoeltje om de baby veilig naar huis te vervoeren.

6. Telefoon en oplader: Zorg ervoor dat je je telefoon en oplader meeneemt om familie en vrienden op de hoogte te houden.

7. Snacks en drankjes: Wat lichte snacks en drankjes kunnen handig zijn om je energie op peil te houden tijdens de bevalling.

8. Documenten en medische gegevens: Neem eventuele medische gegevens en documenten mee, zoals zwangerschapsdossiers en eventuele eerdere bevallingservaringen.

9. Comfortitems: Overweeg om enkele comfortitems mee te nemen, zoals een kussen, deken of muziek die je ontspanning biedt.

10. Lijst met belangrijke contacten: Maak een lijst met belangrijke telefoonnummers en contacten die je zou willen bereiken, zoals je verloskundige of arts.

Het is belangrijk om je vluchtkoffer ruim van tevoren in te pakken, bij voorkeur enkele weken voor de verwachte bevallingsdatum, zodat je alles bij de hand hebt wanneer de grote dag aanbreekt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.